Amerikanere dræbt i Afghanistan Bilbomber i det sydlige Zabul-provinsen og separat angreb i landets øst ferie udlændinge og afghanere døde.

afghanistan

 

En bilbombe sprang i Afghanistan har dræbt fem amerikanere, herunder tre amerikanske soldater og en ung diplomat, mens en amerikansk civil døde i en separat angreb.

En afghansk læge blev også dræbt i lørdagens angreb i Zabul-provinsen.

Den amerikanske diplomat og andre amerikanere var i en konvoj af køretøjer, da eksplosionen fandt sted, sagde udenrigsminister John Kerry i en erklæring.

Soldaterne og diplomat døde i eksplosionen sammen med en civil ansat i forsvarsministerium og civile afghanere, Kerry sagde. Hans udsagn gav nogen samlet dødstal.

Konvojen var nær et hospital og en NATO-base på tidspunktet for eksplosionen.

“Vores amerikanske embedsmænd og deres afghanske kolleger var på vej til at donere bøger til elever i en skole i Qalat, provinsens hovedstad, da de blev ramt af dette afskyelige attentat,” Kerry sagde i sin udtalelse.

Guvernør Mohammad Ashraf Nasery var i konvojen, men var uskadt.

“En læge og en civil blev dræbt og to af mine livvagter er blevet såret,” sagde han til nyhedsbureauet AFP.

Taliban påstand

Taliban har taget ansvaret for den Zabul angreb i en SMS-besked fra Qari Yousuf Ahmadi, gruppens talsmand.

Han sagde en bilbombe dræbte syv udlændinge og sårede fem andre, selvom han senere revideret den vejafgift til 13 dræbte udlændinge og ni sårede.

I et separat angreb i Afghanistans øst, en amerikansk civil arbejde med den amerikanske regering blev dræbt under et væbnet angreb, sagde den NATO-ledede International Security Assistance Force, i en erklæring.

Lørdag angreb kom som Martin Dempsey, formand for US Joint Chiefs of personale, kom til landet for et kort besøg for at vurdere, hvor meget uddannelse afghanske tropper brug for, før de amerikanske tropper trækkes ud som planlagt ved udgangen af 2014.

En dødelig Taliban angreb i landets vestlige onsdag dræbte 44 mennesker i en retssal i Farah-provinsen.

I en erklæring offentliggjort online på lørdag, sagde Ahmadi Taleban vil fortsat være rettet mod afghanske dommere og anklagere.

“Det Islamiske Emirat, fra i dag og frem efter, vil holde et vågent øje med retsbygninger, hele sit personale og alle dem, der forsøger at skade Mujahideen og vil beskæftige sig med dem de samme som dommere og anklagere Farah,” sagde han.

Kilder: Al Jazeera og Agenturer

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *