Israels anholdelse af 14-årige amerikansk statsborger Mohammad Khaleq er en af ​​mere end 8.000 palæstinensiske børn, som indehaves af Israel siden 2000.

Miskiin

Ramallah, besatte palæstinensiske områder – den 11. april i en af ​​de campingvogne, der huser de israelske militære retssale på Ofer fængslet, tre drenge sad i den brune israelske Kriminalforsorgen shabas uniform. Deres fødder lænket, deres øjne pilede mellem dommeren, deres advokater, og deres familier.

Den yngste var 14-årige Mohammad Khaleq, en kort, tynd dreng med en lys brun modermærke under højre øje og et hjerte mumlen siden fødslen. Mohammad blev arresteret i sit hjem i landsbyen Silwad, nær Ramallah, i en 02:00 raid fredag ​​5. april. Otte svært bevæbnede soldater brast i den beskedne hjem, vågner den Khaleq familie – de to forældre og seks børn, den yngste blot seks år gammel – og samlet dem i ét rum.

“Soldaterne troede, at de var kommet for at arrestere mig,” Mohammads far, 46-årige Abdelwahab, fortalte Al Jazeera. “Da de så, at Mohammad var bare en knægt de følte flov, men de stadig tog ham bort.”

Mohammad, der blev født i New Orleans og har amerikansk statsborgerskab, blev efter sigende slået op inde i israelske militær jeep og taget til en illegal israelsk bosættelse ved navn Ofra, hvor han siger, at han tilbragte tolv timer med bind for øjnene, håndjern, og lænket på benene. Israelske soldater ville groft flytte ham fra det ene område til det næste, og i et enkelt tilfælde, siger han, skubbede ham så hårdt at han faldt på en klippe og brækkede hans dental seler.

På 2:00 pm, blev han taget til Benyamin politi fængsel, hvor han blev forhørt yderligere to timer uden tilstedeværelse af en advokat eller hans forældre. På det tidspunkt havde Abdelwahab ankom til fangelejren og var krævende at se sin søn. Mohammad hørte sin fars stemme, og fortalte Al Jazeera, at israelske forhørsledere “lokket ham” til at tilstå kaste sten i bytte for at kunne se sin far. Mohammad siger, at han tilstod, men fik ikke lov til at se sin far.

En israelsk militær talsmand sagde noget misbrug klager var blevet indgivet på tidspunktet for hans tilbageholdelse, ifølge Associated Press nyhedsbureau.

Retshjælp?

Det var ikke før to dage senere at en advokat havde adgang til Mohammad, der blev flyttet til Ofer fængslet i Betunia, nordvest for Ramallah. Fire dage efter sin anholdelse, så en repræsentant fra USA konsulat Mohammad. Den amerikanske embedsmand senere kaldte Muhammeds far. “Der er ikke meget, vi kan gøre,” Abdelwahab blev fortalt.

“Hvad forventer du af den amerikanske regering?” spurgte Abdelwahab, som flyttede til de besatte palæstinensiske områder i 1999. “De er forpligtet til at gøre noget for en amerikansk-fødte barn med amerikansk statsborgerskab, men de vil ikke.”

Det amerikanske udenrigsministerium har bekræftet arrestationen af ​​den amerikansk statsborger som de israelske myndigheder på Vestbredden. “Vi forventer, enhver regering, anholdelse en amerikansk statsborger for at sikre, at amerikansk statsborger er behandlet retfærdigt,” læse en erklæring udsendt dagen før Muhammeds første retsmøde. “Vores rolle i en anholdelse tilfælde generelt omfatter overvågning sager med henblik på, om amerikanske borgere behandles ordentligt og sikre, at de har adgang til en liste over advokater, og lette kommunikationen med familie og venner.”

arrestere børn

Mohammad Khaleq, en udmærkelse studerende i niende klasse, er en af ​​236 palæstinensiske børn i israelske fængsler, ifølge UNICEF. At have en udenlandsk pas i tillæg til hans palæstinensiske identitetspapirer ikke indrømmer Mohammad særbehandling, og han er indstillet til at blive retsforfulgt ved en militær domstol, der ikke fuldt ud skelne mellem børn og voksne.

Det anslås, at 700 børn bliver anholdt af Israel hvert år, ifølge en nylig rapport [PDF] udgivet af UNICEF, hvor mange lider prygl, verbal misbrug, psykisk intimidering og søvnmangel. Siden år 2000 har mere end 8.000 børn blevet arresteret, med det israelske militær domstol overbevisning lå på 99,74 procent.

Den mest almindelige årsag til at arrestere palæstinensiske børn er til at kaste sten, men Defense for Children International viser andre formål, såsom at rekruttere fremtidige samarbejdspartnere og meddelere for den israelske regering, for at få oplysninger, der kunne belaste andre, til at true og intimidere dem, der aktivt modstå den israelske besættelse, og til at bruge børn som overenskomstforhandlinger chips til tryk fællesskaber eller politikere.

Under israelsk militær ordre 1644 (2009), blev en militær ungdomsdomstol etableret. Dette fulgte international kritik af Israel over børn helt ned til 12 er forsøgt hos voksne domstole for de foregående 40 år. Ændringerne er hovedsagelig er kosmetisk, siger analytikere, som børn stadig forsøgt i militære domstole og er udsat for fire dages indespærring uden at se en (militær) dommer. De kan holdes i 60 dage i tilbageholdelse uden anklage, og op til 90 dage uden at se en advokat.

“Under Militær bekendtgørelse 1651, er børn i alderen 14-15 år gammel klassificeret som» unge voksne «, og derfor mindreårige,” forklarede Randa Wahbeh, en advocacy officer med Addameer, en fange rettigheder organisation.

“De kan tjene en strafferamme på 12 måneder i fængsel, medmindre den strafbare handling bærer en strafferamme på fem år eller mere. Så i tilfælde af Mohammad, der blive taget i at kaste sten mod en kørende bil, er den maksimale straf 20 år – så teoretisk set kan han blive dømt til den maksimale straf på 20 år “.

Stenkastning

Firas Sabbah, Mohammad advokat, sagde, at den 14-årige blev sigtet for at kaste sten mellem september 2012 indtil April 2, 2013.

“Det er umuligt at løslade ham mod kaution,” Sabbah sagt. “Den bedste tilfælde er at lave en aftale. Problemet er, at Mohammad selv tilstod at kaste sten fem gange om ugen på [gul-licenserede israelske] biler på Route 60, og den 2. april på israelske militære jeeps da de gik ind Silwad.”

Hans far siger, at det ikke er muligt.

“Der er ingen måde, han kastede sten der ofte,” argumenterede Abdelwahab, som studerede en pre-medicinsk program på University of Colorado. “Enten jeg eller hans mor samle ham op efter skole og tage ham med hjem. Stenkastning vil ikke gøre noget mod den israelske besættelse, undtagen begrave drengen seks fod under. Modstand efter min mening bør være gennem viden og college.”

Mohammad-sagen, først udsat til søndag, April 14, blev igen udskudt til onsdag, 17 april som den israelske anklager om en forlængelse til at undersøge drengens sagen yderligere. Da Mohammad fik til at forlade, han blinkede et lille smil i retning af sin far, der rådede ham til at organisere sin tid godt i fængsel, for at holde læsning, og at holde sig væk fra de indsatte, der ryger, hvilket kan forværre hans hjerte mumlen .

“Gør ikke under nogen omstændigheder tage noget medicin fra dem,” hans far advaret. “Jeg har ikke tillid til dem. Pas på dig selv, min dreng.”

Følg Linah Alsaafin på Twitter: @ LinahAlsaafin

Kilde: Aljazeera.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *