Allaho mosta3aan Sheykh Abu Qatadah bliver udvist til Jordan

 

Britain_Radical_Pre_730116y

 

I næsten 10 år har Storbritannien forsøgt at udvise den radikale muslimske prædikant Abu Qatada, og nu ser det endelig ud til at lykkes.

Lige efter midnat ankom en kortege af politibiler medbringende den 53-årige Abu Qatada til luftbasen Northolt, skriver BBC.

Og kort før klokken fire søndag morgen er et militærfly med Abu Qatada om bord lettet fra England med retning mod Jordan, hvorfra han flygtede til Storbritannien for 20 år siden.

Bevismateriale kan være fremkommet under tortur
Abu Qatada har været en torn i øjet på det britiske samfund siden slutningen af 1990’erne.

I november 2012 måtte det britiske retsvæsen under store protester opgive at udlevere Qatada til Jordan, hvor der venter ham en livstidsdom for at støtte angreb mod udenlandske mål.

Dommerne begrundede den kontroversielle afgørelse med, at det jordanske retsvæsen med stor sandsynlighed ville bruge bevismateriale mod Qatada, der er fremskaffet under tortur.

LÆS OGSÅBritisk dommer sætter »national sikkerhedstrussel« på fri fod

Den britiske indenrigsminister, Theresa May, havde ellers modtaget en forsikring fra jordansk side om, at et sådant scenarie ikke ville udspille sig.

Jordan har nu givet den britiske regering en skriftlig garanti om dette, og det har banet vej for udvisningen.

Abu Qatada er tidligere blevet betegnet som ‘Osama bin Ladens højre hånd i Europa’. Han er to gange in absentia blevet dømt for terrorvirksomhed i Jordan.

Video med hans hadefulde angreb fundet hos 11. september-terrorister
For år tilbage blev der fundet adskillige videobånd med hans hadefulde udfald mod den vestlige verden i en lejlighed i Hamburg, der husede tre af de terrorister, der deltog i terrorangrebet mod USA 11. september 2001.

Politiet har aldrig formået at samle beviser nok til at rejse tiltale mod Abu Qatada, som nægter at have tilknytning til al-Qaeda.

ritzau

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *