Irak: Krigen arv af kræft To amerikansk ledede krige i Irak har efterladt hundreder af tons ammunition med forarmet uran og andre giftige affald.

Fallujah                                                                                                                                                 Fallujah 2

Fallujah, Irak – Forurening fra forarmet uran (DU) ammunition og andet militært-relateret forurening er mistænkt for at forårsage en skarp stigning i medfødte misdannelser, kræfttilfælde, og andre sygdomme i store dele af Irak.

Mange prominente læger og forskere hævder, at DU forurening også er forbundet til den seneste fremkomsten af ​​sygdomme, der ikke tidligere er set i Irak, såsom nye sygdomme i nyrerne, lunger og lever, samt total immunsystem kollaps. DU forurening kan også være forbundet med den kraftige stigning i leukæmi, nyre og anæmi tilfælde, især blandt børn, der rapporteres gennem mange irakiske provinser.

Der har også været en dramatisk spring i aborter og for tidlige fødsler blandt irakiske kvinder, især i områder, hvor tunge amerikanske militære operationer forekommet som for eksempel Fallujah.

Officielle irakiske regeringsstyrker statistikker viser, at før udbruddet af den første Golfkrig i 1991, satsen af ​​kræfttilfælde i Irak var 40 ud af 100.000 mennesker. I 1995 var det steget til 800 ud af 100.000 mennesker, og i 2005 havde fordoblet til mindst 1.600 ud af 100.000 mennesker. Aktuelle skøn viser den stigende tendens fortsætter.

Så chokerende da disse statistikker, skyldes en mangel på tilstrækkelig dokumentation, forskning og rapportering af sager er den faktiske andel af kræft og andre sygdomme er sandsynligvis meget højere end selv disse tal antyder.

“Kræft statistikken er svært at komme med, da kun 50 procent af sundhedsydelser i Irak er offentlig,” siger dr Salah Haddad af den irakiske Society for Health Administration og Promotion fortalte Al Jazeera. “Den anden halvdel af vores sundhedsydelser leveres af den private sektor, og denne sektor er mangelfuld i deres rapportering af statistik. Derfor skal alle vores statistikker i Irak ganges med to. Eventuelle officielle tal er sandsynligvis kun halvdelen af ​​det reelle antal . ”

Giftige miljøer

Dr. Haddad mener, at der er en direkte sammenhæng mellem stigende kræfttilfælde og mængden af ​​bombeangreb udført af amerikanske styrker i bestemte områder.

“Mine kolleger og jeg har alle bemærket en stigning i Fallujah af medfødte misdannelser, sterilitet, og infertilitet,” sagde han. “I Falluja har vi problemet med giftstoffer indført af amerikanske bombardementer og de våben, de brugte, ligesom DU.”

I løbet af 2004 foretog det amerikanske militær ud to massive militære belejringer af byen Fallujah, ved hjælp af store mængder DU ammunition samt hvid fosfor.

“Vi er bekymrede over fremtiden for vores børn, der bliver udsat for stråling og andre giftige materialer det amerikanske militær har indført i vores miljø,” siger dr Haddad tilføjet.

En ofte citeret epidemiologisk undersøgelse med titlen Kræft, børnedødelighed og fødsel Sex-Ratio i Fallujah, Irak 2005-2009 medført en dør-til-dør undersøgelse af mere end 700 Fallujah husholdninger.

Forskerholdet interviewet Fallujans om unormalt høje kræft og fosterskader.

En af forfatterne til undersøgelsen, Chemist Chris Busby, sagde, at Fallujah sundhedsmæssige krise repræsenterede “den højeste rate af genetiske skader i alle befolkningsgrupper nogensinde undersøgt”.

Dr. Mozghan Savabieasfahani er en miljømæssig toksikolog baseret i Ann Arbor, Michigan. Hun er forfatter til mere end to dusin peer reviewed artikler, hvoraf de fleste der beskæftiger sig med de sundhedsmæssige konsekvenser af giftstoffer og krig stoffer. Hendes forskning fokuserer nu på krig forurening og den stigende epidemi af fødselsdefekter i irakiske byer.

“Efter bombardement, vil målgruppen ofte forbliver i ruinerne af deres forurenede hjem, eller i bygninger, hvor metal eksponering vil fortsætte,” siger dr Savabieasfahani fortalte Al Jazeera.

“Vores forskning i Fallujah viste, at de fleste familier tilbage til deres bombarderede hjem og boede der, eller på anden måde genopbygget oven på den forurenede ruinerne af deres gamle hjem. Når det er muligt, de også brugt byggematerialer, der blev reddet fra de bombarderede sites. Sådanne fælles praksis vil bidrage til den offentlige fortsatte eksponering for giftige metaller år efter bombardementet af deres område er slut. ”

Hun påpegede, hvor store mængder af forarmet kugler, samt andre ammunition, blev frigivet i den irakiske miljø.

“Mellem 2002 og 2005 brugt de amerikanske væbnede styrker 6 milliarder kugler – ifølge tallene fra det amerikanske General Accounting Office,” tilføjede hun.

Ifølge Dr. Savabieasfahani, stammer metalkontaminanter i krigszoner fra bomber og kugler, samt fra andre eksplosive anordninger. Metaller, vigtigst bly, uran, og kviksølv, der anvendes til fremstilling af ammunition, og alle disse bidrager til fosterskader, immunologiske lidelser og andre sygdomme.

“Vores undersøgelse i to irakiske byer, Fallujah og Basra, der fokuserer på medfødte misdannelser,” sagde hun.

Hendes forskning viste, at begge undersøgelser fundet øget antal fosterskader, især neuralrørsdefekter og medfødte hjertefejl. Det afslørede også offentlig forurening med to store neurotoksiske metaller, bly og kviksølv.

“The Iraq fødselsdefekter epidemi er dog belægning i forbindelse med mange flere offentlige sundhedsproblemer i bombarderede byer,” sagde hun. “Childhood leukæmi og andre former for kræft, er stigende i Irak.”

Falluja babyer

Læger i Fallujah fortsætter med at vidne til den førnævnte kraftige stigning i alvorlige medfødte misdannelser, herunder børn, der bliver født med to hoveder, børn født med kun et øje, flere tumorer, skæmmende ansigts og krop deformiteter, og komplekse problemer i nervesystemet

I dag i Fallujah, beboere rapporterer til Al Jazeera, at mange familier er for bange til at få børn, som et alarmerende antal kvinder oplever hinanden følgende aborter og dødsfald med kritisk deforme og syge nyfødte.

Dr. Samira Alani, en pædiatrisk specialist på Fallujah General Hospital, har taget en personlig interesse i at undersøge en eksplosion af medfødte misdannelser, der har eksploderet i kølvandet på den amerikanske belejringerne siden 2005.

“Vi har alle former for fejl nu, lige fra medfødt hjertesygdom til alvorlige fysiske abnormiteter, både i numre, du kan ikke forestille dig,” Alani fortalte Al Jazeera på hendes kontor på hospitalet sidste år, mens den viser utallige billeder af chokerende fødselsdefekter.

Alani også medforfatter en undersøgelse i 2010, der viste, at den hjertefejl i Fallujah at være 13 gange satsen findes i Europa. Og for fødselsdefekter involverer nervesystemet, blev beregnet til at være 33 gange større end fundet i Europa for det samme antal fødsler.

Pr. december 21, 2011, fortalte Alani, der har arbejdet på hospitalet siden 1997, Al Jazeera hun personligt havde logget 677 tilfælde af fosterskader siden oktober 2009. Blot otte dage senere, da Al Jazeera besøgte byen den 29. december, var dette tal allerede steget til 699.

Alani viste Al Jazeera hundredvis af billeder af babyer født med kløvede paller, aflange hoveder, en baby født med det ene øje i midten af ​​sit ansigt, forvoksede lemmer, korte lemmer, og misdannede ører, næser og pigge.

Hun fortalte Al Jazeera af tilfælde af “thanatophoric displacia”, en abnormalitet i knogler og ribben bur at “gøre den nyfødte uforeneligt med livet”.

“Det er blevet fundet af en ligsynsmand domstol, at kræft var forårsaget af en eksponering for forarmet uran,” Busby fortalte Al Jazeera.

“I de sidste ti år har forskning vist sig, at har gjort det helt klart, at uran er en af ​​de farligste stoffer, man kender, i hvert fald i den form, det tager, når de anvendes i disse krige.”

I juli 2010 udgav Busby en undersøgelse, der viste en 12-dobling i børnekræft i Fallujah siden 2004 angreb. Rapporten viste også, at kønsfordelingen var blevet skæv til 86 drenge født til hver 100 piger, sammen med en spredning af sygdomme, der indikerer genetiske skader – svarende til, men af langt større forekomst end Hiroshima.

Dr. Alani har besøgt Japan, hvor hun mødtes med japanske læger, der studerer fødselsdefekt satser de mener relateret til stråling fra de amerikanske nukleare bombninger af Hiroshima og Nagasaki.

Hun fik at vide fødselsdefekt incidensrater der er mellem en og to procent. Alani log af tilfælde af fosterskader udgør en sats på 14,7 procent af alle børn født i Fallujah, mere end 14 gange satsen i de berørte områder i Japan.

I marts 2013 meddelte Dr. Alani Al Jazeera, at hændelsen satser for medfødte misdannelser fortsat omkring 14 procent.

Så vaklede da disse statistikker er, dr Alani peger på det samme problem med underrapportering, at Dr. Haddad nævnt, og sagde, at krisen er endnu værre end disse statistikker viser. “Vi har ikke noget system til at registrere dem alle, så vi har så mange sager, vi mangler,” sagde hun. “Jeg tror, ​​jeg kender kun på 40-50 procent af tilfældene, fordi så mange familier har deres babyer derhjemme og vi ved aldrig om disse og andre klinikker ikke registrere dem heller.”

Derudover Dr. Alani fortsat den eneste person i Fallujah registrere sager, og oplyste, at hun stadig var at se de samme alvorlige defekter.

“Vi har så mange tilfælde af børn med multiple fejl ved systemet i en baby,” forklarede hun. “Flere abnormiteter i en baby. For eksempel har vi lige haft en baby med centralnervesystemet problemer, skelet defekter og hjerte abnormiteter. Dette er almindeligt i Fallujah i dag.”

Forbløffende, nævnte dr Alani noget, dr Savabieasfahani forskning advaret om.

Hospitalet hvor Alani gør hendes arbejde blev bygget i Dhubadh distrikt Fallujah i 2008. Ifølge Alani, blev distriktet bombet kraftigt under i november 2004 belejring.

Dr. Savabieasfahani forklarede, at hendes forskning viser områder af Fallujah, samt Basra, “er forurenet med bly og kviksølv, to meget giftige tungmetaller”, fra de amerikanske bombninger i 1991 og i løbet af invasionen i 2003. “Udsættelse for metaller, såvel som for ioniserende stråling, kan føre til kræft,” tilføjede hun.

Hun sagde, at når DU ammunition eksplodere eller slå deres mål, de genererer “finere metal-holdige støvpartikler samt DU-holdige partikler, persistente i miljøet. Disse partikler kan komme ind i fødekæden, og trænge ind i menneskets krop via forurenet mad. giftige partikler kan også blive luftbåren med vinden og blive inhaleret af offentligheden. Irak er udsat for hyppig sand og støvstorme. Kontinuerlig offentlig indånding af giftige materialer kan føre til kræft. indtaget eller inhaleret partikler, der udsender alfastråling kan forårsage kræft . ”

Basra og det sydlige Irak

I Babil provinsen i det sydlige Irak, har kræfttilfælde været eskalerende med alarmerende hast siden 2003. Dr. Sharif al-Alwachi, lederen af ​​den Babil Cancer Centre, bebrejder brugen af ​​våben med forarmet uran af amerikanske styrker under og efter invasionen i 2003.

“Miljøet kan blive forurenede af kemiske våben og forarmet uran i kølvandet på krigen mod Irak,” siger dr Alwachi fortalte Al Jazeera. “Den luft, jord og vand er alle forurenet af disse våben, og da de kommer i kontakt med mennesker, de bliver giftige. Dette er nyt for vores region, og mennesker lider her.”

Ifølge en undersøgelse offentliggjort i Bulletin for miljøforurening og Toksikologi, en professionel tidsskrift baseret i det sydvestlige tyske by Heidelberg, var der en syvendedel stigning i antallet af fødselsdefekter i Basra mellem 1994 og 2003.

Ifølge Heidelberg undersøgelsen, var koncentrationen af ​​bly i mælketænderne til syge børn fra Basra næsten tre gange så høj som sammenlignelige værdier i områder, hvor der ikke var nogen kampe.

Hertil kommer, før aldrig har sådan en høj neuralrørsdefekter (“open back”), er optaget i babyer som i Basra, og prisen fortsætter med at stige. Ifølge undersøgelsen, er antallet af hydrocephalus (“vand i hjernen”) tilfælde blandt nyfødte seks gange så højt Basra som det er i USA.

Abdulhaq Al-Ani, forfatter af uran i Irak, har forsket i effekten af ​​forarmet uran på irakere siden 1991. Han fortalte Al Jazeera han personligt målt strålingsniveauer i byen Kerbala, samt i Basra, og hans geigertæller var “skriger”, fordi “indikatoren gik ud over området”.

Dr. Savabieasfahani påpegede, at barndommen leukæmi satser i Basra mere end fordoblet mellem 1993 og 2007.

“Flere kræftformer hos patienter – patienter med samtidige tumorer på begge nyrer og i maven, for eksempel – en yderst sjælden forekomst, er også blevet rapporteret der,” sagde hun. “Disse observationer kollektivt foreslå en ekstraordinær folkesundhedskrise i Irak. En sådan krise kræver omgående flerstrenget international indsats for at forhindre yderligere skader på folkesundheden.”

Dr. Haddad delte sin dybe bekymring over fremtiden for hans egen, og andre, irakiske børn.

“Jeg føler frygt for dem,” sagde han, desværre. “De er omgivet af så mange problemer som sundhedsspørgsmål, toksiner, og vi skal arbejde for at skåne dem mod sygdom, stråling og kemiske giftstoffer. Dette er de tavse mordere, fordi du ikke kan se dem, indtil problemet vokser meget stor. alt for mange irakere har lidt fra disse, og jeg kan ikke se, hvordan denne lidelse vil ikke fortsætte. ”

Dr. Alani ville især sige til dem i USA, om krisen i Falluja, og spurgte en ting fra dem.

“Jeg beder dem om at bede deres regering om ikke at såre folk uden for deres land,” sagde hun. “Især det irakiske folk.”

Kilde: Aljazeera

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *