Syriske fly ‘bomber’ Libanons grænseområde- Embedsmænd siger ingen tilskadekomne i luftangrebet, der angiveligt målrettet syriske oprørernes stillinger i Libanons Arsal by.

Aljazeera1

Syriske kampfly har bombet grænseområdet til Libanon for første gang, libanesiske hær embedsmænd siger, angiveligt rettet mod syriske oprørernes stillinger i Libanon.

Embedsmænd i mandags sagde, at fire missiler ramte den libanesiske grænse byen Arsal, hvor mange beboere tilbage opstanden mod Syriens præsident Bashar al-Assad.

Det bjergrige område er også ideel til smugling af våben og strømmen af ​​krigere over grænsen.

Lokale beboere siger, at missilerne var faldet i et landbrugsområde, og der var ingen skader i hændelsen.

 

Al-Manar-tv, som tilhører Hizbollah, en pro-Assad libanesiske shiamuslimske bevægelse, rapporterede, at de krigsfly havde målrettet to stalde, der anvendes af “bevæbnede mænd” i Wadi al-Khayl område Arsal.

Det amerikanske udenrigsministerium bekræftede, at syriske regering fly affyrede raketter ind i Libanon.

“Dette er en væsentlig optrapning i de krænkelser af Libanons suverænitet, at det syriske regime har gjort sig skyldig i. Disse former for krænkelser af suverænitet er helt uacceptable,” State Department talskvinde Victoria Nuland fortalte reportere på hendes daglige briefing.

Den seneste angreb kommer fire dage efter Damaskus advaret det kan strejke på syriske oprørere tager tilflugt over grænsen.

Libanon har en politik om “dissociation” fra den to-årige borgerkrig i Syrien, men embedsmænd siger, at de føler, at deres land er i stigende grad risikerer at blive trukket ind i en konflikt, siger FN har dræbt mere end 70.000 syrere.

Syriens udenrigsministerium sagde torsdag, at en “stort antal” af oppositionens krigere havde krydset Libanons nordlige grænse ind i den syriske by Talkalakh sidste uge.

“Syrien forventer den libanesiske side for at forhindre disse bevæbnede terroristgrupper i at anvende de grænser som et skæringspunkt, fordi de er rettet mod syriske folk og overtræder syriske suverænitet,” sagde den i en meddelelse til den libanesiske regering, ifølge de statslige medier.

Det sagde Syriens “tålmodighed er ikke ubegrænset”, selv om “syriske styrker har hidtil udvist tilbageholdenhed fra at ramme bevæbnede bander inde libanesisk territorium.”

Libanons opposition i vid udstrækning støtter den syriske opstand, mens Hizbollah og dets allierede står ved Assads regime.

Syriske oprørere beskylder Hizbollah afsendelse krigere til kamp sammen med Assads kraft.

Kilde: Aljazeera

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *