Saudi Arabiens anholdelser 18 formodede spioner

De saudiarabiske myndigheder har anholdt 18 formodede spioner, herunder en iransk og en libanesisk, anklaget for spionage for en fremmed land, indenrigsministeriet sagde.

“Seksten saudiarabere, en iransk og en libanesisk blev anholdt i koordinerede og samtidige operationer i fire regioner af riget,” herunder hovedstaden Riyadh og Mekka, oplyser ministeriet i en erklæring tirsdag.

Indenrigsministeriet talsmand Mansour al-Turki fortalte statslige tv, at disse arrestationer blev foretaget fire dage siden, og de ​​mistænkte blev undersøgt inden de blev overgivet til de retslige myndigheder.

»Sagen om spionage ‘

“Dette er et tilfælde af spionage, og dem har været involveret med en spion netværk der arbejder for et fremmed land,” Turki fortalte statslige tv.

“De indsamlede oplysninger om installationer og vitale områder i landet og give efterretningstjenester i denne stat med det,” tilføjede han, uden at nævne staten.

Nyheden om anholdelserne kommer som rettigheder aktivister tirsdag rapporterede, at saudiske sikkerhedsstyrker havde anholdt flere shiamuslimer i hele riget, herunder to gejstlige, i de seneste dage for ikke-specificerede årsager.

Siden begyndelsen af ​​2011, har primært shiamuslimske byer i den østlige provins set sporadiske protester og konfrontationer mellem politi og shia beboere, der klager for marginalisering.

Der er en anslået to millioner shiamuslimer i sunni-dominerede rige på omkring 27.500 tusind mennesker,

Kilder: Aljazeera

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *