Ankommer til frisk blod i Syriens Azaz

cluster

 

Aleppo Provincen, Syrien – Inden for span af 30 minutter, omkring 10 biler passerede i Tyrkiet fra Syrien i fuld fart. De ikke stoppe for grænsekontrol.

I køretøjerne blev transportere mennesker såret i bombardement af jagerfly, som kunne ses på himlen fra grænsen.

Præsident Bashar al-Assads styrker afskallede byerne Manbej, Tal Rifaat og Azaz i Aleppo provinsen lørdag aften, forlader snesevis af mennesker døde eller sårede.

Blodet på jorden endnu ikke var tørret, da Al Jazeera team trådte al-Sharkiya kvarter i Azaz bare en time senere. En ung mand forsøgte at begrave en blodpøl med mudder som to katte kom i nærheden af ​​det, sniffing. Seks mennesker var blevet såret i nabolaget.

Beboere sagde klyngebomber havde skåret en kvindes to ben og venstre to af sine børn alvorligt tilskadekomne. Shrapnel skærer sig gennem faderens krop og en af ​​hans nyrer blev skubbet ud gennem huden, fik vi at vide.

Familien var blandt dem, der styrtede til Tyrkiet, kun 3 km væk, til behandling. Locals sagde, at de var de pårørende til et tidligere medlem af parlamentet, og deres stamme blev anset støtter regimet.

“Jagerfly ikke skelner mellem en byboer og  kæmper, mellem et barn og en voksen, mellem en der kæmper og en civil,” Safa, en beboer, fortalte os.

Huset af MP selv, der flygtede bare en uge tidligere, blev beskadiget. En af vandrørene i huset blev bombet og vandet løb gennem revner i røret.

Mens hele Azaz er rebel-kontrolleret, beboere siger de krigere har ingen baser eller faciliteter i al-Sharkiya.

Det blev betragtet som en forholdsvis sikker kvarter før lørdagens bombardement. I juli overskred oprørere fra Azaz den militære sikkerhed lokaler i nærheden, hvorfra tanke regimets styrker havde afskallede nabolaget ofte.

De fleste af de omkring 400 beboere er forblevet i deres hjem i stedet for at flygte.

Den tyrkiske lejr for syrerne er blot tre kilometer væk og har ikke plads til flere flygtninge og beboerne siger, at de ikke har råd til at leje pladser andre steder.

“Vi har bogstaveligt talt ingen sted at gå. Vi sidder fast her  og venter på at se, hvem der bliver den næste for at dø, “Safa sagt.

“Vi var glade, da vi hørte, at Patriot-missiler har været udstationeret ved de tyrkiske grænser. Vi troede at, de var til at beskyttelse det syriske folk. Men det var de ikke. De var blot for at beskytte Tyrkiet,” sagde han.

“Jeg siger dig, der  er intet håb for os. Selv denne rapport, du skriver, vil  ikke bringe nogen forandring for os.”

Kilde: Aljazeera

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *