Rival Myanmar grupper sammenstød i Indonesisk fængsel Kamp mellem muslimske og buddhistiske fanger, anspores af kollektiv vold i Myanmar, efterlader otte døde og 21 sårede.

Myanmar asylum

 

Mindst otte mennesker er døde og 21 flere blev såret ved kampene mellem buddhistiske og muslimske asylansøgere fra Myanmar på et flygtningecenter i Indonesien.

Politiet sagde, at volden brød ud tidligt om fredagen og varede i omkring to timer på fangelejren i den nordlige Sumatra-provinsen, hvor mere end 100 Rohingya indvandrere og 11 fiskere fra Myanmar blev holdt.

Kampen mellem de tilbageholdte angiveligt brudt ud efter de hørte om kollektiv vold i deres hjemland, som har efterladt mindst 43 mennesker blev dræbt og mange muslimske hjem og ødelagt moskeer, oplyser politiet.

“Det lykkedes dem at se nogle billeder af vold i Myanmar, herunder bygninger i brand, og vi mener, det er når volden brød ud,” lokal politichef Endro Kiswanto sagde.

Han sagde alle otte buddhistiske mænd, der var angiveligt ulovlige fiskere, var døde, da politiet ankom til fangelejren i de tidlige timer af fredag ​​formiddag, og 15 Rohingyas blev såret.

Alle ofrene blev hastet til et hospital i provinshovedstaden Medan.

Heru Prakoso, North Sumatra talsmand for politiet til nyhedsbureauet AFP, at de tilbageholdte kæmpede med stykker af skarpe træ. De dræbte var “slået ihjel med trægenstande”, sagde han.

Det fangelejren holdt 280 asylansøgere og illegale fiskere fra Myanmar, Prakoso sagde.

Al Jazeeras Step Vaessen, rapportering fra Jakarta, sagde de buddhistiske fanger “var klart undertal” af Rohingya-flygtninge, som var på vej til Australien.

“Dette er en meget bizar hændelse,” Vaessen sagt. “Det er meget uklart på nuværende tidspunkt, hvorfor politiet eller sikkerhedsvagter kunne ikke stoppe dem fra at kæmpe i to timer”.

Secretariesk vold

Både transporterer asylansøgere flygter sekteriske vold i Myanmar i stigende grad ender på indonesiske kyster. Mange af dem, der ankommer ansigt lange stints i forvaring afventer FN vurdering af flygtningestatus.

Sidste måneds kollektiv vold i Myanmar har efterladt mere end 1.300 boliger og andre ødelagte bygninger, ifølge de statslige medier.

68 mennesker er blevet anholdt i forbindelse med uroligheder, som har efterladt 11.376 mennesker hjemløse, New Light of Myanmar avisen.

Sammenstødene blev tilsyneladende udløst af et argument i en guld butik i det centrale by Meiktila der blev til et oprør, men vidner sagde den bølge af vold siden da synes at have været godt organiseret.

Det er den værste sekteriske stridigheder, da vold mellem buddhister og muslimer i den vestlige delstat Rakhine sidste år efterlod mindst 180 mennesker døde, og mere end 100.000 hjemløse.

Human Rights Watch (HRW) i denne uge opfordrede Myanmar til at undersøge den manglende politiet til at stoppe volden.

“Regeringen bør undersøge ansvaret for volden i Meiktila og svigt i politiet til at stoppe formålsløse drab og afbrændingen af ​​hele kvarterer,” siger HRW Asia direktør Brad Adams.

Kilde: Al Jazeera

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *