Sultestrejke på Guantanamo-basen: Fange har sagt farvel, Indsatte i militærfængslet siger at vagter har krænket Koranen. Flere bliver tvangsfodret via slanger.

Guantanamo

 

En 50-dage lang sultestrejke blandt fangerne på den amerikanske Guantanamo-base i Cuba tærer på de indsattes kroppe.

Blandt andre den 33-årige Abd al-Malik Abd al-Wahab fra Yemen, som har siddet i fangelejren i 11 år. Han har sagt farvel til sine nærmeste, lyder det fra hans advokat.

– Sig til min familie, at hvis jeg dør, så skal de tilgive mig, siger han.

Abd al-Wahab er en del af større sultestrejke blandt fangerne, der protesterer over, at de ansatte på Guantanamo-basen angiveligt har vanhelliget muslimernes helligste skrift, Koranen.

Fangevogterne har krænket de hellige bøger i februar under en rutinemæssig ransagning af cellerne efter smuglergods. Påstande, som på det kraftigste er blevet afvist af USA.

Adskillige advokater, der repræsenterer Guantanamo-fangerne, fortæller, at størstedelen af de 130 indsatte, der sidder i en af fangelejrens fløje, sulter i protest. De amerikanske myndigheder sætter derimod tallet til 37.

Militærfængslets talsmand siger, at 11 af de sultestrejkende bliver tvangsfodret ved hjælp af slanger – to er blevet indlagt på et hospital til observation.

De indsattes advokater gør samtidig opmærksom på, at flere af de sultestrejkende, som har tabt adskillige kilo, er parate til at dø for deres sag.

Guantanamo-basen åbnede i 2002, efter at USA’s præsident George W. Bush erklærede krig mod terror på grund af angrebet mod World Trade Center i New York i 2001.

Lejren havde til formål at huse fanger, der var mistænkt for at have forbindelse til terrorbevægelser som al-Qaeda og Taliban.

Kilder: Ritzeau

Husk jeres brødre og søstrer i jeres du3, det er det mindste du  kan gøre!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *