To år på – Syriens flygtningekrise

15 marts markerer to år siden starten af konflikten i Syrien.
I sidste uge FN flygtning krop UNHCR oplyste, at mere end en million mennesker allerede er flygtet den voldelige konflikt i Syrien.
Siden begyndelsen af ​​dette år, har 422.788 syrere blive flygtninge. Da borgerkrigen har slæbt sig, har den humanitære krise uddybes.

Forværring kampe mellem regeringsstyrker og oprørere tvinger flere og flere mennesker til at flygte hver dag. Antallet af flygtninge er fordoblet siden december 7.
Således har en halv million mennesker forladt landet på blot 89 dage. I de første 18 måneder af konflikten, flygtede 250.000 syrere deres fædreland. I de seneste seks måneder har en anden 750.000 flygtet.
“Hvis denne optrapning går … vi kan have i slutningen af ​​året et meget større antal flygtninge, to eller tre gange det nuværende niveau,” Antonio Guterres, højkommissær for flygtninge, fortalte reportere i Ankara.

HVEM ER DE FLYGTNINGE?
Ifølge UNHCR er den ældste kendte flygtning 105. Hun ankom i Jordans Zaatari camp to uger siden. Ingen flygter deres hjemland på sådan en fremskreden alder, medmindre betingelserne er virkelig dystre. De yngste flygtninge er blevet født i eksil. Hver dag mere end 125 syriske babyer ind i verden som flygtninge. 17% af syriske flygtninge har ikke nået deres fem års fødselsdag. 36% er under 12 år gamle. 48% er yngre end 18 år. Børn ankommer kold og bange, med kun det tøj på ryggen.
Nogle er såret, og de fleste er synligt traumatiseret. Da konflikten lingers, disse unge syrere er i fare for at blive en tabt generation. Mange går glip af uddannelsesmuligheder og sårbare over for sygdom og dårligt helbred. Når den tid kommer, kan de ikke har tilstrækkelige ressourcer til at hjælpe med at genopbygge deres land. Den gennemsnitlige flygtning har allerede tilbragt 107 nætter i eksil. Håb om at vende hjem når som helst snart er små.

Kilder: Aljazeera, UNHCR

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *