Frankrig siger krigsherre Abou Zeid dør i kamp Formandshvervet Francois Hollande siger at al-Qaedas nordafrikanske leder er “endeligt død”.

 

Abo zeid

Frankrig har sagt al-Qaeda forbundets nordafrikanske krigsherre Abou Zeid blev dræbt i kamp med franske tropper i Mali i februar.

I en erklæring lørdag eftermiddag på kontoret hos den franske præsident Francois Hollande som sagde døden var “endeligt bekræftet” og at Zeid død” markerer et vigtigt skridt i kampen mod terrorisme i Sahel “.

Tchads præsident havde sagt tidligere i denne måned, at tchadiske tropper havde dræbt Abou Zeid, mens de kæmper for at løsne et al-Qaeda i det nordlige Mali.

Franske embedsmænd har fastholdt i ugevis at Abou Zeid var “sandsynligvis” død, men ventede på at gennemføre dna-test for at verificere.

Abdelhamid Abou Zeid, menes at være 47, var en søjle af den sydlige rige al-Qaeda i det islamiske Maghreb, eller AQIM, der er ansvarlig for død af mindst to europæiske gidsler og leder af det ekstremistiske overtagelse af det nordlige Mali.

Han blev dræbt i operationer i Adrar des Ifoghas bjergene i det nordlige Mali i slutningen af ​​februar, erklæringen fra Hollande kontor sagde.

En kraftfuld og skyggetilværelse tal, mystik omgiver selv hans rigtige navn. Sammen med sin nom de guerre, havde Abou Zeid et alias, Mosab Abdelouadoud, og kaldenavne, Emiren af ​​den sydlige og den lille emir, på grund af hans diminutive størrelse.

Men den algeriske presse har rejst spørgsmål om hans juridiske identitet – Abid Hamadou eller Mohamed Ghedir.

Disciplineret radikal

Han blev betragtet som en disciplineret radikal med tætte bånd til overal AQIM boss, Abdelmalek Droukdel, der fører tilsyn med driften fra sin stilling i det nordlige Algeriet.

Abou Zeid kæmpede med en række væbnede bevægelser i forsøg på at vælte den algeriske stat siden 1992.

En algerisk domstol prøvede ham in absentia i januar 2012, dømt ham for at tilhøre en international terrorgruppe og dømmer ham til livsvarigt fængsel.

Abou Zeid førte en af ​​de mest voldelige brigader AQIM. Han mentes at være i besiddelse af fire franske statsborgere bortført for to år siden på en uranmine i Niger.

Den skæbne af disse gidsler, der arbejder for det franske selskab Areva, var uklart.

Abou Zeid havde en franskmand udgivet i februar 2010, og en anden der blev henrettet, at juli. Han har også været forbundet med gennemførelse af et britisk gidsel i 2009.

Mali ned i kaos i kølvandet på en marts 2012 kup, som al-Qaeda-linked oprørere udnyttede det magttomrum at beslaglægge en Texas-størrelse trekant af ørken område i nord.

Den franske militær flyttede ind i sin tidligere koloni den 11. januar at skubbe tilbage militante tilknytning til Abou Zeid og andre ekstremistiske grupper.

Kilde: Aljazeera og diverse nyheds agenturer

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *