Taliban truer med at myrde Musharraf, som lover at vende tilbage til Pakistan for at bestride 11 maj meningsmålinger trods risiko for anholdelse eller død i hænderne på TTP.

 

musharraf

Den pakistanske Taliban har truet med at myrde den tidligere præsident Pervez Musharraf, når han vender tilbage til Pakistan fra eksil på søndag til contest valg.

Truslen om lørdagen kom efter Musharraf sagde, at han ville vende tilbage til Pakistan for at bestride historiske valg i maj, og at han var rede til at risikere nogen fare for hans liv.

“Vi har udarbejdet en særlig hold af selvmordsbombere til Musharraf,” talsmand for Taliban Ehsanullah Ehsan fortalte nyhedsbureauet AFP. “De vil angribe Musharraf efter han ankommer Pakistan.”

Truslen blev også lavet i en Taliban-video opnået ved Reuters nyhedsbureau.

Videoen viser Adnan Rasheed, der deltog i et tidligere forsøg på at myrde Musharraf, advarer den tidligere præsident om at vende tilbage til landet.

“Den Mujahideen Islams har udarbejdet en særlig trup til at sende Musharraf til helvede. Der er selvmordsbombere, snigskytter, en særlig overfald enhed og en nærkamp team.”

Beskyttende kaution

I lørdags gav Musharraf et pressemøde i Dubai bekræfter, at han ville ankommer i havnebyen Karachi søndag for at deltage 11 maj valg, på trods af “frygt for det ukendte.”

En pakistansk domstol har udstedt tidligere præsident beskyttende kaution i en række af retssager på lørdag, hvilket banede vejen for hans tilbagevenden efter næsten fem år i selvvalgt eksil.

Han er eftersøgt i Pakistan over drabet på den tidligere premierminister Benazir Bhutto i en pistol og selvmordsangreb efter et valgmøde i Rawalpindi, hovedkvarteret for hæren, den 27. december 2007. Han er også ønsket i en særskilt sag i forbindelse med drabet på Nawab Akbar Bugti, en Baloch nationalistisk leder, i 2006.

Kommentatorer siger, det meste af hans magtbase er fordampet, og at han kun vil være i stand til at sikre højst et par pladser til hans All Pakistans Muslimske Liga parti i den næste nationale forsamling.

“To hundrede procent! Jeg rejser tilbage på søndag til Pakistan,” sagde han til AFP i Dubai, hvor han har delt sin tid med London.

“Jeg vil gå land, i luften eller havet … endda til fare for mit liv dette er den ed jeg tog for landet.”

Musharraf tog magten ved et ublodigt militærkup, da han var hærchef af personale i 1999 og forlod landet efter at have trådt ned i august 2008, da Bhuttos enkemand, Asif Ali Zardari, blev valgt til præsident.

Den afgående regering ledet af Bhuttos Pakistans Folkeparti altid insisterede på, at Musharraf ville blive anholdt, hvis han vender tilbage til landet og sidste år blev han forsinket en planlagt hjemkomst efter at være blevet truet med frihedsberøvelse.

Kommentatorer mener, at en midlertidig regering, indstillet til at styre landet under valgkampen, skal være på plads senest søndag.

Kilde: Aljazeera og diverse nyheds agenturer

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *